Germund Paaer

Taitelija Germund Paaerin elämäntyö -näyttely

Germund Paaerin elämäntyöstä kertova pysyvä näyttely on avattu syksyllä 2006 Puumilan Taitotaloon. Näyttely on tutustuttavissa Puumilan aukioloaikoina ja muina aikoina tilauksesta ryhmille. Ryhmille järjestämme näyttelyyn opastettuja kierroksia, puh. 03-4440206

Germund Paaer teki elämäntyönsä hyvin monipuolisena taiteilijana ja oli aikanaan taidepiireissä kansallisesti tunnettu vaikuttaja. Vahva kansantaiteen ja -kulttuurin tuntemus johdatti hänet erilaisiin työtehtäviin. Niistä nykyihmiselle tunnetuin lienee työ Kalevala Korun ensimmäisenä suunnittelijana.

Tietoa näytteilleasettajille

Näyttelysopimus ja ohjeita näyttelyn rakentamiseen:

Näyttelytila sijaitsee Puumilan Taitotalon kahvilassa. Seinäpinta-alaa on käytettävissä seuraavasti: portaikkoseinä (valkoinen), korkeus on 170 cm ja leveys 370 cm. Ikkunaseinä (valkoinen) korkeus 280 cm, leveys 230 cm.  Lautaseinä (harmaa) korkeus 240 cm, leveys 190 cm. Tilassa voi hyödyntää myös korkeita lasi-ikkunoita.

Mikäli näytteille asettaja haluaa pitää laajemman näyttelyn, on erikseen sopien mahdollista käyttää töiden esittelyyn myös Puumilan iso tupaa.

Näyttely tulee koota avajaispäivää edeltävänä perjantaina ja se tulee purkaa näyttelysopimukseen kirjattuna näyttelyn viimeisenä päivänä, ellei toisin sovita. Töitä ei saa hakea pois kesken näyttelyn. Mikäli taiteilija haluaa myydä töitänsä, tulee hänen tehdä esillä olevista töistä luettelo, johon hän merkitsee töiden hinnat. Jokainen taiteilija vakuuttaa itse omat työnsä.